Anasayfa    Hakkımda    Yazılar    Galeri    Videolar    Yorumlar    Duyurular    Blog    İletişim      
KAYBEDENLERİN YA DA KAYBETMİŞ GÖZÜKENLERİN HİKAYESİ


BİRKAÇ FİLM ÜZERİNE...

   KAYBEDENLERİN YA DA KAYBETMİŞ GÖZÜKENLERİN HİKAYESİ


MILK
Milk,Gus Van Sant,2008

Aslında paylaşmak istediğim -elbette benim izlediklerim arasında- sinemada kaybedenlerin ya da miş gibi gözüken insanların hikayelerini anlatan filmlerden söz etmek. İlk gençliğimden beri beni etkileyen filmleri internet üzerinde ararken farkettiğim şey bu filmlerin "kaybedenlerin" hikayesi olması. Bu da benim için ilginç bir keşif oldu kendimle ilgili...Sean Penn'in muhteşem oyunculuğu ile Oscar aldığı filmi "Milk'i" çok sevmemin nedeni onun marjinal dünyasına kendimi yakın hissetmem olabilir mi? Hayatın farklılaşmasında, güzelleşmesinde ve de hoşgörü kültürünün yerleşmesinde marjinal diye tanımlanan insanların çok önemli olduğuna inanıyorum. Onların sıradan hayatlarına yakından baktığımda, benimsedikleri değerler ötekilerden (kimse o öteki!) farklı değildir. Belki ilk etapta cinsiyetini anlamakta zorluk zorluk çekeceğimiz bir kişi de paylaşmak,üretmek, dostluk,yardım etmek, sevmek gibi değerlerin peşindedir. Biçimler, yaşam biçimleri alışagelmişin dışındadır ama sancılar aynı.. Burada paylaşacağım filmler farklı geçmiş ve çevrelerden gelen kaybedenlerin ya da kaybetmiş gibi gözüken insanların hikayesi

En son seyrettiğim "Milk'ti".Harvey Milk, eşcinsel bir politikacıdır. Yaşadığı eyalette eşcinsel ayrımcılığına karşı sonuna kadar mücadele eder. Bunun yanısıra çok iyi bir dost, sevgili,duyarlı,dürüst,inançlı ve yardım severdir. Belki daha fazlası!Aslında biz Harvey'le bir kaybeden olarak tanışırız. İnatçı kişiliği ile bir çok kaybeden için kısa zaman içinde bir kurtarıcı, kahraman olur.Trajik ölümüne rağmen o tarihi değiştirmiş, yaşamı hayatı değiştirmiştir.Dolu dolu bir film Harvey Milk.Çok içten!Çok etkileyici!Çok inandırıcı!İnsanı taraf yapan bir film Milk...Ancak farklı olana önyargı ile bakmadığınız sürece. Sean Penn'in olağan üstü oyunculuğu filmi unutulmaz kılıyor.

Şöyle kendi tarihimi gözden geçirdiğimde adlarını verdiğim filmler de benim için kaybetmiş gibi gözüken insanların hikayeleri.Çok inandırıcı!Çok etkileyici!


Antonio'nun Yazgısı,Marleen Gorris,1995



Bagdat Cafe,Percy Adlon,1988



Ironweed,Hector Babenco,1987



Barfly,Barbet Schroeder,1987



Mona Lisa,Neil Jordan,1986



Betty Blue,Jean-Jacques Beineix,1986








KAYBEDENLERİN YA DA KAYBETMİŞ GÖZÜKENLERİN HİKAYESİ
3861


Yorumlar

Bu yazı için henüz yorum yazılmamış.







“An” dokunulmaz ve uçucudur! An, bu yüzden zamanın en önemli değer ölçütüdür. Fotoğrafın “altın ölçeğinde” ana dokunmak, yaşamın farkında olmakla eş anlamlıdır.

Ahmet Önel


  YUNAN ADALARI
  AVRUPA
  ÜRDÜN
  DOĞA BİZİMDİR
  KÜBA
  KUZEY HİNDİSTAN
  AMERİKA
  GÜNEY AMERİKA
  TÜRKİYE'DEN
  EGENİN KIYISINDAN
  BİRKAÇ FİLM ÜZERİNE...
  ORADAN BURADAN
  Galeri
      LİZBON
      ÜRDÜN/ PETRA
      KÜBA
      ÇOCUK OLMAK
      HİNDİSTAN
      BARCELONA
      GÜNEY AMERİKA
      AMERİKA
      AVRUPA
      YUNAN ADALARI
      FOÇA
      DOĞADAN
      AYVALIK
      KARS
      MARDİN

© Ekim 2015, GuzinTumer.com