Anasayfa    Hakkımda    Yazılar    Galeri    Videolar    Yorumlar    Duyurular    Blog    İletişim      
BARİLOCHE


GÜNEY AMERİKA    >>>   ARJANTİN

   BARİLOCHE


Ancud'tan Puerto Montt aktarmalı yaklaşık 6 saatte Bariloche'ye geldim. Yorgun günün ardından kendimi hostele attım.

Bugün şehri keşif günüydü benim için.Bariloche, Nahuel Huapi gölünün kıyısına kurulmuş bir yerleşim yeri.Gölle aynı isme sahip büyük bir milli park var. Gölleri, dağları, buzulları ile outdoor sevenler için inanılmaz olanaklar sunuyor.


Doğa çok çarpıcı. Sadece burada değil tüm gittiğim yerlerde çok ama çok güzeldi. Acaba bu durum insanın görme konusundaki hassasiyetini ya da heyecanını azaltır mı diye düşündüm. Roma'daki heykelleri gördüğüm zamanda bu duyguya kapılmıştım. Çok fazla görmek insanı duyarsızlaştırır mı? Ya da bu eşsiz manzaraları sıradanlaştırır mı? Turkuaz göller, muhteşem bir gökyüzü, çok sık orman ve tüm ihtişamı ile gökyüzüne yükselen dağlar..


Anlatması zor hissettiklerimi...Büyüklük, ihtişam ve içinde kaybolma isteği..Gerçek değil sanki!




Bariloche, bende önce büyük bir yerleşim yeri duygusu uyandırdı.Buna en büyük etken otobüs terminalinden hostele taksi ile gelmem oldu sanırım.Bugün kısa zaman içinde şehirin merkezinin bir kaç caddeden oluştuğunu farkettim. Hoş bir meydanı var. Meydanın etrafında taş-ahşap karışımı üçgen çatılı binalar yer alıyor.


San Martin Meydanı


San Martin Meydanında zemininde yaşanan acıların simgesi vardı tıpkı Buones Aires'te olduğu gibi..



Meydanda insanın gözünü hemen yakalayan çok sayıda ahşap heykel var.


Meydanda insanın dikkatini çeken şeylerden biri de bu köpekler. Bu sevimli yaratıklar, fotograf çektirmek için kullanılıyor. Bir yorgunluk anında onu yakaladım. Gerçekten çok sevimliler, insanla kolay iletişim kuruyorlar. Anlaşılacağı üzere işlerini çok iyi yapıyorlar. Ödüllendiriliyorlar mı bilemem! Ağır işçi oldukları kesin :)))

El Calafate'deki gibi çok sayıda outdoor malzemesi satan dükkan ve çukulata dükkanı ilk gözlemlerim arasında. Buradan outdoor malzemesi almayacağım kesin ama çukulata için bişey söyleyemeyeceğim. Aslında El Calafate'de de çok sayıda çukulata dükkanı vardı. Orada bir kaç çeşidini tatmıştım. Çok bildik tatlardı. "Bariloche'de çukulata yemek başkadır" şeklinde bir tespit ile çukulata yemek anlamsız. Ancak insanın canı çukulata istediğinde çok sayıda dükkanı birarada görmek hoş. Aslında bu hoş dükkanlar biraz da insanı çukulata yemek için dürtüyor:((

Her şehrin hediyelik eşya dükkanları bana göre o yöre için ip uçları veriyor. Bariloche'nin hediyelik eşya dükkanları oldukça şık. Genellikle ahşap malzemeler satılıyor.Buraya ait olmayan ahşap kedi ve kuğuları da dükkanların vitrinlerinde çokca görmek mümkün.


Bariloche'de sevdiğim şeylerden biri de -Türkiye'de genellikle yılbaşında satılan- küçük kırmızı meyveleri olan- ağaçlar.Yaprakları sararmış ağacın üzerindeki kırmızı meyveler gerçekten görülmeye değerdi!



Bariloche'nin merkezine araba ile 20 dakikalık mesafede "Cathedral" adı verilen bir dağ var.Aynı zamanda kayak merkezi. Çok az kar vardı. Merkeze ulaştıktan sonra teleferik ile dağın tepesine çıkılıyor.Yüksekliğinin 3200 metre olduğu söylendi.Bu dağın görüntüsü.



Katedral dağı. Dağa katedral dağı adı verilmesinin nedeni uzaktan manastır gibi gözükmesiymiş.Oradan da manzara nefes kesiciydi. Göller,ormanlar ve başı dumanlı dağlar..Diyen ne güzel söylemiş!




Bu da beni etkileyen görüntülerden biri!



Rehber kitaplarda, Bariloche'den bahçeleri gül dolu evlerin olduğu yer olarak söz edilmiş. Bunu ben de fark ettim. Ziyaret ettiğim yerlerden biri de bir gül cinsinden, çaydan, kreme hatta parfüme kadar bir çok ürünün elde edildiği bir atölye idi. Bu fotografta bu atölyenin kapısının önündeki ağaçtan yapılmış bir heykel görünüyor! Ben sevdim.


Katedral dağı

Bariloche, Arjantinlilerin tatil yapmak için Patogonya'da en çok tercih ettikleri yer.Ziyaretçiler için yapacak çok şey olduğunu söyleyebilirim. Trekking ve kamp için farklı ve çok etkileyici rotalar olduğu söylendi bana.Bariloche'de doğanın şaşırtıcı olduğunu söylemek fazla olmaz!Patagonya'da bakalım bundan sonraki durağım neresi olacak!

Hostel Achalay, Morales 564, 40 Arjantin Pesos



BARİLOCHE
4389


Yorumlar

Bu yazı için henüz yorum yazılmamış.







“An” dokunulmaz ve uçucudur! An, bu yüzden zamanın en önemli değer ölçütüdür. Fotoğrafın “altın ölçeğinde” ana dokunmak, yaşamın farkında olmakla eş anlamlıdır.

Ahmet Önel


  YUNAN ADALARI
  AVRUPA
  ÜRDÜN
  DOĞA BİZİMDİR
  KÜBA
  KUZEY HİNDİSTAN
  AMERİKA
  GÜNEY AMERİKA
  TÜRKİYE'DEN
  EGENİN KIYISINDAN
  BİRKAÇ FİLM ÜZERİNE...
  ORADAN BURADAN
  Galeri
      LİZBON
      ÜRDÜN/ PETRA
      KÜBA
      ÇOCUK OLMAK
      HİNDİSTAN
      BARCELONA
      GÜNEY AMERİKA
      AMERİKA
      AVRUPA
      YUNAN ADALARI
      FOÇA
      DOĞADAN
      AYVALIK
      KARS
      MARDİN

© Ekim 2015, GuzinTumer.com