Homepage    About    Articles    Gallery       Comments    Announcements    Blog    Contact      
EL CALAFATE


SOUTH AMERICA    >>>   ARJANTİN

   EL CALAFATE


Dünyanın ucuna yaklaşıyorum.Puerto Madryn'den yaklaşık yirmi saatlik yolculukla sonra Rio Gallegos'a geldim.Oradan da dört saatlik yolculukla El Calafate'ye ulaştım.Mesafeler inanılmaz! Arjantin'in en kuzeyinden en güneyine uçakla beş saatte gidilebiliyormuş, gerisini siz düşünün!

Türkiye'de seçim telaşı! Muhafazakar Türkiye. Tek başına bir Türk kadını Güney Amerika yollarında.Şaşırıyorlar. Çünkü tek başına yolculuk yapan Türk kadınla hiç karşılaşmamışlar. Neyse öğrenerek çoğalarak yola devam edeceğim. Mutluyum.




El Calafate'deyim. Dünyanın ucuna çok yaklaştım. Çok şirin, küçücük bir yer.Hava soğuk ama rahatsız edici değil.Rüzgar yok.Çok soğuk olabileceğinden korkmuştum.El Calafate için kış başlıyor, sezon bitiyor. Ben ucundan yakaladım.El Calafate'de dükkan levhaları adeta afiş gibi.Burası masal şehir.Akıldan çıkası değil.





Her nereye gitsem ilk yaptığım şey kalacak yer bulduktan sonra derhal kendimi sokağa atmak.İlk gözüme ilişenler outdoor malzemeleri satan dükkanlar.Aklımın kaldığını söylemeleyim. Kaldığım hostelin adı "Che Lagarto".Kolayca anlaşılabileceği gibi "Che" adı çok popüler.




"Perito Moreno" buzulu! Büyük bir hayranlıkla sesizliği dinledim ve bu inanılmaz manzarayı izledim. Sessizliği bozan tek şey suya düşen buz kütleleri idi.Bunu tanıklık, bana "iyi ki yaşıyorum" duygusunu yaşattı.




Buz kütlesinin suya düşme süresinde kimbilir dünyada neler oluyordur? Ama kim aldırır? Ben buz kütlesine sadece 300 metre mesafede duruyor onun suya düşerken çıkardığı sesi dinliyordum.Gerçekten inanılmazdı ve orada olmak benim için sanki bir rüyaydı.Erimesine rağmen küçülmeyen bir buz kütlesi perito Moreno buzulu.Bu buzula giderken önce çöl sonra orman bölgesi belirdi.80 kilometre içindeki bu gözle görülen değişikliğin nedeninin yağmurun düşmesi ile ilgili olduğu söylendi.Yağmuru taşıyan ya da engelleyen meşhur And dağları.. Hayatımın büyük ödülüne 50. yaşımda sahip oldum.Doğa kendi mucizesini yarattı ben de kendi mucizemi!

Günün (1 Nisan) anlamına uygun şekilde benim için de bugün şaka gibiydi.Gerçek olduğuna benim de inanmakta güçlük çektiğim bir gündü.İnanılmazdı! Arjantin'in en büyük buzul parkında tekne ile gezinme şansı elde ettim. BÜYÜK ÖDÜL! Bir düşün gerçeğe dönmesi gibi..Ürkütücü,tehlike öncesi sesizlik gibi! Huzur! Heyecan!...







Arjantin'in en büyük, Güney Amerika'nın ise dördüncü büyük gölünün kolları arasında tekne turu yapmak benim için çok özeldi. Devasa buzullar, Upsala,Spegazzini ve Onelli koyunda heyecan verici bir gezinti yaptık.


Onelli Koyu






Perito Moreno Buzulu

El Calafate'de bir kaç gün geçirdikten güzel anılarla oradan ayrıldım.

Hostel Che Lagarto,Calle 25 de Mayo 35 Arjantin Pesos

Nisan 2009



EL CALAFATE
4817


Comments

No comments for this post yet.







“An” dokunulmaz ve uçucudur! An, bu yüzden zamanın en önemli değer ölçütüdür. Fotoğrafın “altın ölçeğinde” ana dokunmak, yaşamın farkında olmakla eş anlamlıdır.

Ahmet Önel


  GREEK ISLANDS
  EUROPA
  ÜRDÜN
  DOĞA BİZİMDİR
  KÜBA
  KUZEY HİNDİSTAN
  UNITED STATES
  SOUTH AMERICA
  TÜRKİYE'DEN
  EGENİN KIYISINDAN
  BİRKAÇ FİLM ÜZERİNE...
  ORADAN BURADAN
  Gallery
      LİZBON
      ÜRDÜN/ PETRA
      KÜBA
      ÇOCUK OLMAK
      INDIA
      BARCELONA
      SOUTH AMERİCA
      UNITED STATES
      EUROPE
      GREEK ISLANDS
      FOCA
      FROM THE NATURE
      AYVALIK
      KARS
      MARDİN

© October 2015, GuzinTumer.com