Anasayfa    Hakkımda    Yazılar    Galeri    Videolar    Yorumlar    Duyurular    Blog    İletişim      
PUERTO NATALES


GÜNEY AMERİKA    >>>   ŞİLİ

   PUERTO NATALES


Bugün El Calafate'den Puerto Natales'e geldim.6 saatlik mesafe içinde ülke değiştirdim.Artık Patangonya'nın Şili'de yer alan kısmına gelmiştim.Puerto Natales, okyanus kıyısında bir liman şehri.Burayı keşfetmeye çıktığımda biraz hayal kırıklığı yaşadım. "Ben niye buraya geldim" diye kendime sordum. Nereden bilebilirdim bir kaç gün sonra bu şehri bu kadar seveceğimi!Bu oldukça fakir yerleşim yerinde nefes kesici bir manzara var.İşte birkaç fotograf...










Evlerin büyük çoğunluğu tenekeden yapılmış ve rengarenk boyanmış.Ama ne çare! Sanki kötü yapılmış bir makyaj gibi.


Renkli boyanmış teneke evler

Bu teneke evlerin büyük çoğunluğu pansiyon olarak kullanılıyor.Buranın en önemli gelir kaynağı turizm.Dünyanın belki de en özel milli parklarından biri olan Torres Del Paine'ye gitmenin yolu önce Puerto Natales'e gelmek. Limanda ve şehirler arası otobüslerin duraklarında kadınlar, ziyaretçilere pansiyonlarını tanıtmak ve bir kaç müşteri kapabilmek için bekleşiyorlar. Puerto Natales'e gittiğimde Nisan ayı olmasına rağmen oldukça soğuktu.Dişimlerim takırdıyordu desem fazla olmaz.Kadınlar hiç bir zorluğa aldırmadan günde bir kaç kez bu duraklarda pansiyonlarını tanıtmaya çalışıyorlar.. Hayat hiçbir yerde kolay değil!







Diğer ziyaret ettiğim yerlerde olduğu gibi fakirliğe rağmen şehir yerleşimi mükemmel.Sanırım İspanyol'ların, taşını toprağını sömürdükleri Latin Amerika'ya mirası.

Puerto Natales, daha önce de söylediğim gibi çok önemli bir milli parka "Torres Del Paine"ye çok yakın. Bu nedenle sırt çantalıların uğrak yeri. Bu parkın içinde W şeklinde bir yürüyüş rotası var.İki derin vadinin içine girip çıkılarak bu rota tamamlandığı için W olarak tanımlanıyor. Çok kolay olmayan bir rota.Bu rota beş günlük kamplı yürüyüşle noktalanıyor.Likya yolu maceramdan sonra, buna cesaret etmem pek mümkün gözükmüyordu ama bu büyüleyici parkta iki gece kamp yapma şansım oldu.Keşke daha fazla kalsaydım!


Kaldığım Patagonya hostelin mutfağı.Sabahları kuzinenin fırınında ekmek kızartmak büyük zevkti.Bu güzel, tertemiz hostelde bir çok insanla tanıştım. Aynı mutfakta keyifli yemekler pişirerek birbirimizle paylaştık.Hostelin orta yaşlı biraz huysuz sahibinin insanlığını hiç ama hiç unutmayacağım.

Komik bir anekdot ile yazıma devam edeyim. Yumurta almak için markete gittim. İnsanlar sadece ispanyolca biliyor.Yumurtayı anlatmak için elbette tavuk oldum ve yumurtladım.Ancak ikinci tekrardan sonra anladılar.Anladınız dimi? Kötü oyuncuyum. Ya İspanyolca ya da iyi oyunculuk. Birini seçmek durumundayım.


Yumurtayı anlatmak için tavuk olmak zorunda olduğum markette çalışan sevimli kadın.

Puerto Natales içimi ısıttı.Burada umduğumdan daha uzun süre kaldım. Bana daha önce keyife izledigim bir filmi hatırlattı. "Arjantin Hikayeleri"

Hostal Patogonia, Patogonia 972, 6000 Şili Pesosu



PUERTO NATALES
5648


Yorumlar

Bu yazı için henüz yorum yazılmamış.







“An” dokunulmaz ve uçucudur! An, bu yüzden zamanın en önemli değer ölçütüdür. Fotoğrafın “altın ölçeğinde” ana dokunmak, yaşamın farkında olmakla eş anlamlıdır.

Ahmet Önel


  YUNAN ADALARI
  AVRUPA
  ÜRDÜN
  DOĞA BİZİMDİR
  KÜBA
  KUZEY HİNDİSTAN
  AMERİKA
  GÜNEY AMERİKA
  TÜRKİYE'DEN
  EGENİN KIYISINDAN
  BİRKAÇ FİLM ÜZERİNE...
  ORADAN BURADAN
  Galeri
      LİZBON
      ÜRDÜN/ PETRA
      KÜBA
      ÇOCUK OLMAK
      HİNDİSTAN
      BARCELONA
      GÜNEY AMERİKA
      AMERİKA
      AVRUPA
      YUNAN ADALARI
      FOÇA
      DOĞADAN
      AYVALIK
      KARS
      MARDİN

© Ekim 2015, GuzinTumer.com