Anasayfa    Hakkımda    Yazılar    Galeri    Videolar    Yorumlar    Duyurular    Blog    İletişim      
Fotograflarımla yaşama göz kırpıyorum!


   Fotograflarımla yaşama göz kırpıyorum!



Merhaba,

Ben Güzin. 1980'lerin başlarında Ankara Fotograf Sanatçıları Derneği'nde fotograf kurslarına başlayarak fotografla tanıştım. Böyle yazarsam babama haksızlık olur. Aslında ilk fotograf makinesiyle buluşmam -kendimi bildim bileli evde fotograf makinesi olmasına rağmen- babamın körüklü "Bessa Voglander" makinasını elime almamla başladı. Bu da ergenlik dönemime denk gelir. 6 x 6'lık filmler kullandığımız bu makinede objektif ve vizör farklı mercek sistemi ile kontrol ediliyordu. Bunun için vizörden düzgün gördüğüm fotografları bastırdığımda eksik ya da yarım görüyordum. İşte bu ilk hevesimdeki hayal kırıklığı ile AFSAD'da fotograf kurslarına kayıt oldum. İkinci el Canon FTB markalı fotograf makinemle fotograflar çekmeye başladım. Daha sonraki fotograf makinem Pentax Super A. Onun da ömrü uzun olmadı. Uzun bir küskünlük döneminden sonra arkadaşlarımın emeklilik hediyesi olarak bana verdikleri digital kamerayla tekrar fotograf çekmeye başladım. Emekli olmak o zamana kadar gerçekleştirmek isteyip de yapamadığım bir çok şey için bana fırsat yarattı. "Gezmek" gerçekleştirmek istediklerimin en başında geliyordu. Yollara düştüm. Yeni insanlarla tanıştım. Farklı kültürlerle buluştum. Fotograf çektim. İzlenimlerimi yazıya dönüştürdüm. Bir blog kurdum, fotograf ve yazılarımı takipçilerimle paylaştım.Artık yazılarımı ve fotograflarımı paylaşcağım bir web sitem var. Bu siteyi Arkadaşım Turgay Tezgin'in yardımıyla kurdum.

İlgi alanım "street photography" yani sokak fotografçılığı... Gezerken, yeme -içme benim için hiçbir zaman önemli olmadı. Çocukluğumdan beri yeni tatlara çok açık değilim. Gittiğim yerlerdeki önerilen yemekleri tatmamak benim için eksiklik olmaz. Ama orada insanlarla bir yemek masasının etrafında oturup sohbet etmek ve davranış biçimlerini izlemek beni masaya konan yemeklerden daha çok ilgilendirir. Sokaktaki insan da bunun için ilgimi çekiyor. Onları fotograflamayı, hikayelerini dinlemeyi çok seviyorum. Sitemi ziyaret eden herkes misafirimdir. Olumlu ya da olumsuz her tür katkı beni iyi fotograf çekme ve iyi yazılar yazmak konusunda motive edecektir. Sizi yazı ve fotograflarımla küçük bir yolculuğa davet ediyorum.


8181






“An” dokunulmaz ve uçucudur! An, bu yüzden zamanın en önemli değer ölçütüdür. Fotoğrafın “altın ölçeğinde” ana dokunmak, yaşamın farkında olmakla eş anlamlıdır.

Ahmet Önel


  YUNAN ADALARI
  AVRUPA
  ÜRDÜN
  DOĞA BİZİMDİR
  KÜBA
  KUZEY HİNDİSTAN
  AMERİKA
  GÜNEY AMERİKA
  TÜRKİYE'DEN
  EGENİN KIYISINDAN
  BİRKAÇ FİLM ÜZERİNE...
  ORADAN BURADAN
  Galeri
      LİZBON
      ÜRDÜN/ PETRA
      KÜBA
      ÇOCUK OLMAK
      HİNDİSTAN
      BARCELONA
      GÜNEY AMERİKA
      AMERİKA
      AVRUPA
      YUNAN ADALARI
      FOÇA
      DOĞADAN
      AYVALIK
      KARS
      MARDİN

© Ekim 2015, GuzinTumer.com